Акцент, Новини

НЧ „Йосиф Добранов – 1933“, с. Житница, община Калояново, зарадва обществеността със спектакъла „Милионерът“ от Йордан Йовков по повод на Българското председателство на Съвета на ЕС

На 10.12.2017 г. НЧ „Йосиф Добранов – 1933“, с. Житница, община Калояново, беше домакин на последната от поредицата културни инициативи в област Пловдив в подкрепа на дейностите по проекта на Областна администрация – Пловдив „Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Европейската година на културното наследство 2018 към предстоящото домакинство на гр. Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.“

Гости на събитието бяха г-жа Евелина Апостолова – заместник областен управител на област Пловдив, г-жа Цецка Йотова – кмет на с. Житница, общински съветници от с. Житница, представители на местния бизнес, енорийският свещеник отец Христо Табаков и сестри Францисканки от селото, сестри Францисканки от кв. Генерал Николаево и отец Румен Станев от кв. Секирово, гр. Раковски, много жители на с. Житница.

Събитието беше открито от журналиста в Радио Пловдив г-н Милко Петров. Госпожа Евелина Апостолова – заместник областен управител на област Пловдив, отправи приветствие към гостите, в което подчерта значението и ползите от предстоящото европредседателство на България и предимствата от членството на страната ни в Европейския съюз. След излъчването на кратките видеоматериали „Десет години България в ЕС“ и „60 години ЕС в 60 секунди“ секретарят на читалището – г-жа Мария Станева, запозна аудиторията, препълнила театралната зала на Културния център в с. Житница, с приоритетите на България при председателството на Съвета на ЕС.

По повод на събитието театралната трупа към НЧ „Йосиф Добранов – 1933“ изнесе пред жителите и гостите на с. Житница спектакъла „Милионерът“ на Йордан Йовков под режисурата на Милко Петров. Публиката се наслади на прекрасната комедия, която макар и написана от Йовков през 1930 г., звучи изключително актуално и днес, разкривайки стремежа на българина към богатство и власт.

 

Галерия

Последна редакция на 12 декември, 2017 в 11:55

Skip to content https://www.livechatalternative.com/