Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров поздрави Менда Стоянова за званието „Доктор хонорис кауза“

Областният управител Здравко Димитров поздрави председателят на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова със званието „Доктор хонорис кауза“, което й беше присъдено от ръководството на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той й пожела да не спира да се грижи така всеотдайно за развитието на културната инфраструктура в града, на когото му предстои да поеме домакинството на Европейска столица на културата през 2019 година и й връчи букет цветя.

Г-жа Менда Стоянова получи званието си за активната работа по отпускането от държавния бюджет на 1.1 млн. лв. за ремонта на сградата на първата българска гимназия в Пловдив – Жълтото училище, построено през 1868 г., което е и паметник на културата. Това е и единствената стара обществена постройка, която и до днес се използва по предназначение.

„Приемам това звание с огромно притеснение, с благодарност и отговорност. Жълтото училище, което съществува от над 150 години, е светиня, както за Пловдив, така и национална“, каза в емоционалното си слово след приемането на званието председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Снимки: Владимир Янев и plovdivtime.bg

Skip to content https://www.livechatalternative.com/