Акцент, Новини

С нов компютърен томограф Военна болница отбеляза 129-тата си годишнина

С откриването на 6-срезов компютърен томограф Военна болница – Пловдив отбеляза своята 129-та годишнина. Тържественото откриване се състоя пред диагностично-консултативния й блок на  ул. „Петко Д. Петков“. Ритуалът започна  с почетен караул и военния духов оркестър на ВВС. Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на ВМА бриг. ген. проф. Венцислав Мутафчийски, главния секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов и част от генералския състав. Приветствия поднесоха зам.-министър Запрянов и директорът на болницата полк. д-р Ангел Пеев. Д-р Пеев обясни, че новата технологична придобивка е с възможност за триизмерна реконструкция на образите, което ще подпомогне и улесни диагностиката и оттам лечението на заболяванията, подчерта той.

 Началникът на ВМА  бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски поздрави персонала на болницата и посочи, че тя става все по-привлекателно място за работа.

Водосвет за здраве и успех отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит  Николай, който освети и новия скенер.

Военна болница – Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. В момента болницата обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната, съобщават от здравното заведение.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/