Акцент, Новини

Военнослужещите от 34-я контингент се завърнаха от Афганистан

34-тото наше формирование, което бе част от международните военни сили, бе посрещнато  тържествено в Карлово в понеделник, 26 февруари.  Церемонията се проведе на площад „Васил Левски” пред паметника на Апостола.   В нея участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът  на отбраната генерал – лейтенант Андрей Боцев, командирът на Сухопътни войски генерал- лейтенант Михаил Попов, главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов,  кметът на Карлово Емил Кабаиванов, народните представители ген. Константин  Попов и Веска Ненчева.

„Изключително съм щастлив, че не само изпълнихте своята мисия с достойнство, но и  че се връщате всички живи и здрави у дома“. С тези думи вицепремиерът  и министър на отбраната Красимир Каракачанов  поздрави офицерите, сержантите и войниците от 34-ия контингент в Афганистан, които се завърнаха от  участие в мисията на НАТО  „Решителна подкрепа”. Той пожела на военнослужещите  опитът,  който са придобили и   силата  и смелостта, които доказаха,  да продължат и  в службата в техните военни формирования.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов също поздрави военнослужещите ,а Националният командир на контингента, полковник Светослав Халваджиев, благодари на  личния състав за усърдието и старанието, с които са изпълнявали задачите си.

Военнослужещите бяха наградени от министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски.

Церемонията завърши с молебен за здраве и тържествен марш.

Контингентът е бил в състав от 100 военнослужещи, от които 8 жени. Той е  включвал  група за охрана на летище Кандахар в състав 76 военнослужещи, както и офицери в щаба на мисията на НАТО.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/