Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров се срещна с водещи журналисти от Република Корея

Областният управител Здравко Димитров се срещна с водещи журналисти от Република Корея. Те идват за втори път в Града под тепетата по покана на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Посещението на корейските журналисти се осъществява в рамките на подписания през 2015 година Меморандум за сътрудничество между СБЖ и ЖАК. Шестчленната делегация беше водена от президента на Журналистическата асоциация на Корея (ЖАК) Джунг Кю Сунг, а в състава й бяха включени ръководители на журналистически дружества от Република Корея. От българска страна на срещата присъстваха председателят на УС На СБЖ Снежана Тодорова, журналистът Георги Найденов и зам.-областните управители Евелина Апостолова и Петър Петров.

Гостите изразиха своето възхищение от посрещането и заявиха, че са впечатлени от прекрасния град. Те казаха, че буквално са се качили на машината на времето и са преминали през Античността, Средновековието и Възраждането на България.

Областният управител Здравко Димитров им даде подробна информация за икономическото и културното развитие на Пловдивска област. Той подчерта, че областта е най-бързо развиващата се в страната, а през идната година  „Гордея се, че съм областен управител на тази област, населена и в миналото, и в днешно време с изключително будни хора“.

Южнокорейските журналисти проявиха интерес към сътрудничество между пловдивски културни институции и Азиатския културен център.

В края на срещата гостите се снимаха за спомен с областният управител и си размениха подаръци, след което заминаха за Панагюрище, където ще разгледат музея и оригиналното Панагюрско златно съкровище.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/