Акцент, Новини

Медици от Турция откриха изложба в Пловдив

Изложба – живопис,  “Цветовете на Турция  под  четката на медиците“,  беше открита на 8-ми май в 17.00 ч. в ДК „Борис Христов“. Изложбата се реализира под патронажа на Генерално консулство на Република Турция в Пловдив и беше открита от Генералния консул на Република Турция в Пловдив  г-н Хюсейин Ергани. Той преряза лентата заедно с председателя на Общинския съвет – Савина Петкова, главния секретар на Областна администрация – Пловдив – Борислав Димов и организаторите на проекта.

Експозицията съдържа картини, рисувани от  лекари и медицински персонал, които са членовете  от научно-изследователската болница Нумуне в Анкара. В нея те  отразяват историческата, културна и природна красота на родината си. Тяхната експозиция е впечатляваща откъм майсторство и вече е показвана в чужбина.

„Това е нещо, което ни позволява да се освободим от напрежението и да се забавляваме с изкуството,“ споделиха  медиците-художници.

Сред гостите на изложбата бяха кметът на Първомай – Ангел Папазов, оперният певец – Ивайло Михайлов, председателят  на Управителния съвет на Съвета по туризъм в Пловдив – Любозар Фратев, представители на академичната и артистична област в града.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/