Акцент, Новини

Заместник областният управител Петър Петров присъства на изложението „Булколекто 2019“

Заместник областният управител Петър Петров присъства на откриването на изложението на колекционерите „Булколекто 2019“, което представя колекции от марки от 20 държави.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков откри изложбата и „Булколекто 2019“, след което бе валидирана поредицата „Стари ветроходни кораби“, на която са изобразени плавателни съдове от древността до Ренесанса. Художествената стойност на изданието е висока, то е и много ценно, защото е отпечатано в едва 1000 екземпляра. Беше  валидиран  и блок „500 г. от смъртта на Леонардо”.

В изложението могат да се видят изключително редки и скъпи екземпляри от българската филателна и предфилателна класика. В Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ има марки и колекции на стойност 100-200 хиляди до 500 000 евро.         

През следващите дни ще бъдат пуснати в употреба илюстрована пощенска карта „140 г. от подписването на Цариградския мирен договор”, каре от 4 пощенски  марки „100 г. от рождението на Николай Хайтов”,  блок „Защитени видове в Бургаското езеро – видра” и блок „Национални носии”.  Те  се продават в специалната  пощенска станция, демонстрираща и услугите на компания „Български пощи“, която има силно присъствие на изложението.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/