Акцент, Новини

Премиерът Бойко Борисов и областният управител Здравко Димитров направиха инспекция на рехабилитацията на две от най-важните пътни артерии в областта

Премиерът Бойко Борисов и областният управител Здравко Димитров направиха инспекция на ремонтните дейности на 22 километровата отсечка от Автомагистрала Тракия от 133 до 155 км.

В момента вървят рехабилитационните дейности в платната посока Пловдив – Стара Загора, като по трасето са нанесени един слой асвалт, износващ слой –  сплит мастик и се прави специална вибрираща макировка от топъл пластик –  мултидот. На 30 май ще се извърши временна организация на движението и то ще бъде пренасочено в реновираната лента,  за да започне ремонта на другото платно. Собственикът на фирмата изпълнител ИСА 2000 Юлиян Инджов обеща на премиера, че ремонтът на 22 километровата отсечка ще приключи до 15 юни. Г-н Борисов остана много доволен от качеството и бързината, с които се извършва рехабилитацията на пътя. 

Преди това, заедно с областния управител, зам.-областните управители, депутати, специалисти от фирмата изпълнител и АПИ, министър – председателят направи инспекция и на пътя Пловдив – Асеновград. Г-н Борисов поздрави областния управител за добрата работа по организацията на проектът за реновиране на една от главните пътни артерии в областта и обеща, че в скоро време правителството ще разгледа и проектите за изграждане на двата околовръстни пътни възела и ще отпусне средства за тяхната реализация.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/