Акцент, Новини, Съобщения

Хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив ще представи заключителния си концерт за сезон 2017-2018 г.

На 19 юни, вторник, от 19.00 ч. във Фоайето на Областна администрация – Пловдив на пл. „Никола Мушанов” 1 (бул. „6-ти Септември“), хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив ще представи заключителния си концерт за сезон 2017-2018 г.

Хористките от двата състава, Стажантски и Концертен, ще представят произведения, включени в програмата за предстоящото им турне в рамките на Международния хоров фестивал за мир във Виена от 25 до 28 юли 2019 г.

Публиката ще чуе изпълнения на „Дорке, Тодорке” от Асен Диамандиев, „Кукери” от Филип Павлов, „Дует на котките” от Джоакино Росини, „Veni Domine” от Феликс Менделсон, „Sanctus & Benedictus” от Джералд Вирт, „In memoriam” от Бруно Куле, „Song of Hope” от Сандра Миликън с хореография на Венцислава Еленска и „When I Close My Eyes” от Ник Папулис. В памет на композитора Петър Льондев, който почина на 11 юни, ще бъдат изпълнени песните „Бучимиш” и „Зажени се млад синигер”.

Концертът включва и две събития, които традиционно съпровождат заключителните концерти на хора: представяне на новите попълнения в концертния състав на „Детска китка“ и специалния акцент на вечерта – официалното изпращане и кратко интервю с абитуриентката Десислава Иванова.

Дирижира Яна Делирадева. На рояла Николета Енева. Хормайстор Джулия Узунова. Главен диригент Златина Делирадева.

ВХОД СВОБОДЕН!

Моля, всички гости да заемат местата си до 18.30 часа, защото преди концерта ще има кратка церемония по връчване на дарение от пловдивския художник Никола Вичев, който ще подари на Областна администрация – Пловдив портрет на Дядо Добри.

Заповядайте, за да споделите празника с нас!

Skip to content https://www.livechatalternative.com/