Областният управител Здравко Димитров се срещна с посланика на Република Казахстан – г-н Темиртай Избастин

Ръководителят на дипломатическата мисия на Република Казахстан – г-н Темиртай Избастин, посети Областна администрация – Пловдив и се срещна с областния управител Здравко Димитров.

По време на визитата си г-н Избастин беше придружен от почетния консул на Република Казахстан – Митко Солаков. В срещата взеха участие и заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, както и главният секретар Борислав Димов.

Г-н Темиртай Избастин обсъди с областния управител възможностите за икономически и културни отношения, за двустранни бизнес контакти и партньорство между учебните заведения в Област Пловдив и Казахстан.

Посланикът сподели, че през месец март се подготвя голямо мероприятие, което ще е под егидата на Международната организация за тюркска култура ТЮРКСОЙ. С два грандиозни концерта в Пловдив и София ще бъдат представени културните ценности и историческото наследство на Казахстан.

Областният управител връчи на г-н Избастин почетния плакет на Област Пловдив с пожелание и надежда за бъдещо ползотворно сътрудничество.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017