Деца от Санкт Петербург гостуват на Област Пловдив по покана на областния управител

По покана на областния управител Здравко Димитров и с любезното съдействие на Пловдивска Митрополия, и лично на Негово Високо преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, в Пловдив гостуват деца от Санкт Петербург.

Ръководител на делегацията е отец Константин от Епархията на Санкт Петербург, а в групата са включени девет отличника от различни училища, както и техни преподаватели и родители. Шестима десетокласника от  Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ помагат и се грижат за гостите.

Всички деца от Русия посещават различни християнски школи и неделни училища в града на Нева, където, освен че изучават вероучение, те рисуват, пеят, обучават се в ръкоделие и се занимават с различни творчески дейности. Децата са в Пловдив, за да се запознаят с историята, архитектурата и културните забележителности на града и да научат повече за нашата обща история.

Областният управител, заместниците му и главният секретар на Областна администрация – Пловдив посрещнаха гостите и ги приветстваха с добре дошли. Здравко Димитров отбележи, че благодарение на усилията на екипа му, през 2015 година беше подписан меморандум за сътрудничество между правителството на Санкт Петербург и област Пловдив. Вице-губернаторът Сергей Николаевич Мовчан и областният управител Здравко Димитров от години подържат дълготрайни приятелски и партньорски отношения между Санкт Петербург и Пловдив, които са побратимени градове от 1989 година.

Децата и техните придружители са настанени напълно безплатно в манастира „Св. Св. Кирик и Юлита“, където за тях се грижат монахините. Програмата на гостите от Санкт Петербург включва посещение на различни исторически и архитектурни забележителности в Пловдив и Асеновград, посещение на някои от най-големите манастири в района и християнски беседи. Групата ще остане тук до неделя – 24 юни.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017