Акцент, Новини

Областният управител г-н Здравко Димитров се поклони пред светите мощи на апостол Андрей Първозвани

Областният управител г-н Здравко Димитров участва в литийното шествие и поклонението пред светите мощи на свети апостол Андрей Първозвани. Той присъства на празничната архиерейска вечерня, която се извършва в навечерието на празника на Митрополитския храм „Света Марина” по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и бе придружаван от Главния секретар на Областна администрация – Пловдив – г-н Борислав Димов.

Частицата от светите мощи на свети апостол Андрей Първозвани беше донесена в Катедралния храм „Успение Богородично” от Негово Високопреосвещенство Теодосий – архиепископ на Томи (Констанца)  – от Румънската православна църква. От там с литийно шествие, светите мощи бяха пренесени до Митрополитския храм „Света Марина” , където бяха поставени за поклонение на вярващия народ. На всеки богомолец беше дадена за благословение икона с образа на св. Андрей и памук, осветени на светите мощи.

На 17 юли 2018 г., когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния Митрополитски храм, беше отслужена празничната архиерейска света литургия, възглавена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в съслужение с гости архиереи, на която също присъства областният управител Здравко Димитров.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Снимки:  Пловдивска света митрополия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/