Акцент, Новини

Областният управител откри работната среща на тема „Намаляване на риска от бедствия“

Областният управител приветства участниците в работната среща, на която бяха разгледани актуални теми и въпроси свързани с доброволните формирования и защитата при бедствия на територията на областта.

Във формата, който бе ръководен от заместник областния управител Петър Петров, взеха участие директорът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева, директорът на Регионална дирекция по горите инж. Мирослав Димитров, експертите по сигурността към Областна администрация – Пловдив г-н Баранов и г-н Георгиев, кметове на общини, представители на доброволните формирования, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, ръководители и представители на териториалните звена на централната администрация, на изпълнителната власт и други лица, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

На днешната среща беше обърнато внимание на състоянието на доброволните формирования на територията на  Пловдивска област.  Потребностите и възможностите за обучение на доброволците както и приемането на нови членове.

Също така, беше направена презентация на приетата с Решение № 505 от 19.07.2018г. на Министерски съвет – Национална стратегия за намаляване на риска от бедствия 2018-2030г.

Националната стратегия за намаляване риска от бедствия 2018-2030 определя посоката на действие до 2030 г., като очертава рамката за адекватно намаляване на съществуващите рискове и недопускане възникването на нови, повишаване на готовността и способностите за реагиране и бързото възстановяване след бедствия, при спазване на принципа „да изградим отново, но по-добре“.

Презентация по темите изнесе старши инспектор Йордан Михов от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Последна редакция на 26 октомври, 2018 в 12:07

Skip to content https://www.livechatalternative.com/