Акцент, Новини

Главният секретар присъства на годишнината на авиобаза Крумово

Главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов присъства на тържественото честване на 57 години от създаването на 24 -та авиобаза в Крумово, която е наследник на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк, създаден през 1961.

Празникът започна с тържествен строй, приветствия и четене на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Тържественият строй на авиобазата прие командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, а на честването присъстваха представители на министерството на отбраната и въоръжените сили, на местната администрация, на бизнес средите от областта и региона, ветерани и бивши колеги от 24 -та авиационна база.

Главният секретар положи венец от името на областния управител пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти. След това беше показана авиационната техника, с която разполага военното формирование и бе организирана благотворителна изложба със снимки на летците. Средствата от продажбата им ще отидат за подпомагане децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пилоти – майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/