Акцент, Новини, Обръщения

Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Уважаеми жители на Област Пловдив,

С решение на Генералната асамблея на ООН от 2005 година, всяка трета неделя на месец ноември отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

На 18 ноември 2018г. в България, както и в редица страни по света, ще отдадем своята почит и внимание към загиналите и пострадалите при пътнотранспортни произшествия.

За съжаление при пътни инциденти загиват много хора, а пострадалите с тежки наранявания остават с трайни увреждания за цял живот. Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите и техните семейства, и затова е необходимо всеки да осъзнае, че нарушаването на правилата за движение е заплаха за нашето здраве и бъдеще.

Денят за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия  е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от отговорно отношение и култура в движението по пътищата.

Нека на този ден почетем паметта на жертвите, нека бъдем съпричастни с мъката и страданията на техните близки и изкажем съболезнования към техните семейства. Нека се обединим за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.

Моят апел към всички е да се вгледаме в поведението си и като пешеходци, и като водачи, и като пътници, защото безопасността на движението е споделена отговорност.

С уважение,

ЗДРАКО ДИМИТРОВ

Областен управител Област Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/