Областният управител се срещна с посланика на Кралство Нидерландия в България

Областният управител Здравко Димитров се срещна с Н.ПР. Беа тен Тъшер – посланик на Кралство Нидерландия в България.

Той направи кратка презентация на Област Пловдив, като не пропусна да подчертае, че това е най-бързо икономически развиващата се област в България и представи възможностите за инвестиции, които предлагат индустриалните зони около Пловдив. Областният управител представи възможностите за културен и образователен обмен между двете страни.

Н.Пр. Беа тен Тъшер благодари за възможността да се срещне с представители на държавната власт на местно ниво и прояви интерес към партньорство в сферата на земеделието и образованието. На срещата присъстваха и ректорът на Аграрен университет проф. Христина Янчева и  проф. Владислав Попов, които излязоха с конкретно предложение експерти от двете държави да обединят усилията си за създаване на стратегия за развитие на биоресурсите и хранително-вкусовата промишленост и да се създаде регионален хъб в партньорство с холандските аграрни университети.

В края на срещата, на която присъстваха и зам.-областните управители Петър Петров и Димитър Керин, както и главният секретар Борислав Димов, областният управител Здравко Димитров подари на Н. Пр. Беа тен Тъшер плакет от Областна администрация – Пловдив, а представителите на Аграрен университет – бутилка бяло вино собствено производство.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация - Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017