Акцент, Новини

Заместник областният управител Димитър Керин бе сред официалните гости на десетото издание на „Дефиле на младото вино“

Заместник областният управител Димитър Керин взе участие в официалната церемония по откриване на десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“. Символичен старт на празника даде председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова с отваряне на бъчва с най-хубавото вино от издание 2017.

Виненият празник, който вече се превърна в традиция, събира винопроизводители от цялата страна, които представят над 200 вида вина – бели, червени и розе, както  и майстори на традиционната местна кухня. В последния уикенд на месец ноември уличките на Стария град на Пловдив се изпълниха с радостни хора, нетърпеливи да опитат последната реколта на изключителните български технолози. Г-н Керин, шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова и главният организатор на събитието Любозар Фратев също се разходиха из локациите в Стария град и опитаха от прекрасните български вина, като отдадоха предпочитание на червеното вино от последната реколта.

Тази година „Дефилето“ е с кауза – 5% от приходите ще отидат за подкрепа на студенти, обучаващи се в Университета по хранителни технологии.

 

[news_gallery_bg]

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/