Акцент, Новини

Областният управител взе участие в работна среща на областните управители

Областният управител Здравко Димитров се включи в двудневната работна среща на областните управители, която се проведе в Стара Загора.

Домакин на срещата беше областният управител на Област Стара Загора Гергана Микова, а в нея участваха областни управители от цялата страна и началника на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

На срещата беше обсъдено изпълнението на Комуникационната стратегия на България за ЕС и постигнатите резултати от проведените по места инициативи за популяризиране на европейското културно многообразие и за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Бяха поставени и текущи въпроси, свързани с работата на администрациите.

В работния форум се включи и министърът на МВР Младен Маринов, като основна тема на неговото изказване бе „Обществен ред и сигурност“. Министър Маринов очерта главните приоритети на ръководството на МВР и обяви статистика за състоянието на средата за сигурност у нас. Като положителен аспект в дейността на министерството беше посочена изградената добра комуникация и партньорство между органите на реда, областните администрации и представителите на местната власт.

 

[news_gallery_bg]

Skip to content https://www.livechatalternative.com/