Областният управител се срещна с представители на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ във връзка с пътните проекти

По инициатива на членовете на сдружение „Бизнесът за Пловдив“  в Областна администрация – Пловдив се проведе работна среща с областния управител Здравко Димитров, на която бяха обсъдени възможностите за намаляване на автомобилния трафик към и от индустриалните зони  около града.

На срещата присъстваха управителите и собствениците на едни от водещите фирми в областта – Атанас Рогачев – „Атаро клима“, Здравко Линкин – „Профилинк“, Кирил Василев – „Хелиос – Метал“,  Александър Асенов – „Хъс“, Любозар Фратев – „Новиз“, Максим Митков – „Макском“, както и зам.-областните управители Петър Петров и Димитър Керин, арх. Маринов и експерти от Областна администрация, и  новият шеф на Областно пътно управление – Пловдив – Пламен Райчев

Членовете на сдружението заявиха, че поради бързото разрастване на промишлените зони около Пловдив, липсата на адекватен градски транспорт и големият брой на работници и служители, които ежедневно пътуват към работните си места, трафикът по Асеновградско и Пазарджишко шосета е изключително натоварен. Те изразиха желание да бъдат предприети адекватни и бързи мерки за изграждането на удобни пътни възли, които да облекчат гражданите и да не пречат на бизнеса да се развива.

Членовете на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ изказаха готовност  за финансова подкрепа на проектирането на двете възлови кръгови кръстовища – на изходите на Пловдив в посоките Асеновград и Пазарджик, които според тях трябва да станат на две нива, за да се избегнат огромните задръствания.

Областният управител  изрази съпричастност с исканията на бизнеса и обеща пълна подкрепа за ефикасното разрешаване на проблема. Той предложи да бъде сформирана работна група, в която да влязат членове на сдружението, представители на АПИ и проектантите на проектите за рехабилитация на пътя Пловдив – Асеновград, Югоизточния и Югозападния обходен път но Пловдив, която да направи конкретно предложение за изнасяне на огромния трафик извън чертите на града и безконфликтно преминаване през кръговите кръстовища.

Работната група ще заседава през идната седмица и ще изготви проект, който със съдействието на областния управител, ще бъде представен на министър-председателя Бойко Борисов, за да може в максимално кратки срокове да стартират процедури и изграждане на пътните възли.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация - Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017