Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров подкрепи исканията на бизнеса

Областният управител Здравко Димитров се среща със собственици, работници и служители от пловдивски предприятия, които тази сутрин се събраха пред сградата на областна администрация – Пловдив, за да изразят своето недоволство от рязкото поскъпване на електроенергията за производствени нужди.

Под лозунга „Чуйте ни“, те предадоха на областния управител исканията си. Те настояват държавата да се намеси с регулация и  контрол върху либерализирания пазар на електроенергията. Според организатора Антон Кьосев, управител и собственик на фабрика за бельо „Тони’К“, токът за индустрията е поскъпнал с 37 процента, което обрича голяма част от производителите на фалит.  Бизнесменът настоя, държавата да се намеси и да приложи мерки за стабилизиране на сводния пазар на тока. 

Областният управител застана твърдо зад исканията на бизнеса и гарантира, че лично ще информира премиера и министъра на енергетиката по време на Министерски съвет в сряда.

„Тук става въпрос за бизнес. В къщи можеш да спреш печката и да не се отопляваш, но тези хора трябва да работят, да си произведат продукцията, за да хранят семействата си. Аз твърдо заставам зад техните искания и още в сряда на Министерски съвет ще представя исканията на бизнеса. Аз не давам обещания, аз гарантирам, че ще помогна с всички, което е по силите ми“, заяви Здравко Димитров.

В знак на солидарност, губернаторът пожела да му сложат символичната протестна жълта лента.

[news_pr_name] [news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/