Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров се срещна с Дистрикт гуверньора Веселин Димитров

Областният управител Здравко Димитров се срещна с Дистрикт гуверньора за 2018-2019 на Дистрикт 2482  Веселин Димитров. На срещата присъстваха и президентите и представители от четирите Ротари клуба в Пловдив.

В началото на ротарианската година на ротационен принцип член на Ротари заема позицията Дистрикт гуверньор. Мотото на новата ротарианска година е “Бъди вдъхновението”.

Целта на визитата бе да бъде представен новият ръководител на Ротари България, както и да бъдат обсъдени идеи и проекти за различни инициативи, свързани със здравеопазването, образованието, културно – историческите и религиозни паметници и спорта, както и  доброто сътрудничество на ротарианците с общинската администрация.

В кратко изложение Дистрикт гуверньора Веселин Димитров представи целите на Дистрикт 2482 и запозна областния управител с темата на тази ротарианска година. След това изложи кратки биографични данни за себе си и семейството си и не на последно място подчерта и личната си ангажираност за подпомагане на клубовете в тяхната дейност.

Представителите на четирите пловдивски Ротари клуба също представиха своите проекти и обществени каузи, по които ще работят през новата ротарианска година. Вицепрезидентът на Ротари клуб „Пловдив – Пълдин“ Наско Начев подари на областния управител последното издание на списание „Ротари България“, а най-младият президент на Ротари клуб „Пловдив – Филипопол“ Дора Левтерова – Гаджалова, представи инициативата „Брой до 10“, която има за цел да намали агресията сред учениците. Областният управител отново изрази пълната си съпричастност и подкрепа към проекта, който се провежда по инициатива на пловдивските Ротари клубове вече за осма поредна година -„Народните будители и аз“.

По инициатива на Здравко Димитров ще бъде дарен посадъчен материал за облагородяване на Ротари парк, който е разположен в район „Тракия“ на площ от 46 дка. Областният управител обеща да помогне и за изграждането на мултифункционална спортна площадка, на която да бъдат провеждани тренировки и състезания по различни спортове.

В края на срещата, гостите подариха на Здравко Димитров клубни флагове и стикери за различните инициативи и каузи, които ротарианците ще организират и подкрепят през годината.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Последна редакция на 25 септември, 2018 в 17:07

Skip to content https://www.livechatalternative.com/