Акцент, Новини

Поклонение по случай 146 години от гибелта на Васил Левски

Областният управител Здравко Димитров, заместниците му Петър Петров и Димитър Керин и главният секретар на Областна администрация Борислав Димов присъстваха на поклонението, с което беше почетена 146-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски в Пловдив. За да почетат паметта на Апостола и да положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха кметът инж. Иван Тотев,председателят на Общински съвет-Пловдив – Савина Петкова, бриг. генерал Явор Матеев – началник  на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада  „Специални сили“, командирът на Авиобаза Граф Игнатиево – бриг. генерал Димитър Петров, народни представители, заместник-кметове, общински съветници, кметове на райони, представители на обществени и политически организации, учебни заведения и много граждани. В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членовете на комитет „Родолюбие“ и Общински комитет „Васил Левски“. Водещ на възпоменателното честване бе актрисата от Драматичен театър – Пловдив Мария Генчева. Официалното слово пред паметника произнесе Христо Христов от Общински комитет „Васил Левски“, Пловдив.

Венци и цветя бяха положени от името на областния управител, кмета на града, председателя на Общинския съвет и от многобройните признателни граждани, които присъстваха на възпоменанието, в което всяка година с едноминутно мълчание и падане на колене, родолюбивите българи отдават почит пред саможертвата на най-светлия и чист образ в националната ни историческа памет.

Областният управител Здравко Димитров  присъства и на възпоменателния митинг-заря, с който снощи в Карлово отбелязаха 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Да се преклонят пред паметта на Васил Левски в Карлово бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, пловдивският митрополит Николай, народни представители от всички парламентарни групи, заместник областният управител Евелина Апостолова, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметове на съседни общини и населени места, както и стотици карловци. Пред паметника на Апостола, на едноименния площад, митингът започна с военен ритуал по приемане строя на почетния караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Последна редакция на 20 февруари, 2019 в 15:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/