Новини

Aсоциацията на българските градове и региони връчи годишната награда „Областен управител на годината“ за 2017-та г. на Здравко Димитров

На 16 и 17 – ти юни, в „Пирин голф & Кънтри клуб“ край Разлог, се състоя годишната национална среща на Асоциацията на българските градове и региони.Темата на двудневната конференция беше „Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините и регионите“.

 При откриването Ергин Емин, изпълнителен директор на АБГР, подчерта че организацията вече 13 години осъществява съвместни проекти с фондация „Конрад Аденауер“. „Настоящият проект е част от това сътрудничество за подкрепа на градските власти и администрация, за повишаване на ефективността на управлението в градовете – в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти“, подчерта г-н Емин. Председателят на Управителния съвет Найден Зеленогорски изрази надежда, че Асоциацията ще продължи и занапред успешното си сътрудничество с общините и представителите на местната и регионалната власт.

 Над 150 души, между които г-н Торстен Гайслер – директор на бюро София на фондация „Конрад Аденауер“, областни управители, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията, участваха в XIII-та Национална конференция и съпровождащата я церемония, на която се раздадоха третите годишни награди на АБГР в 22 категории.

Наградата  „Областен управител на годината“ за 2017 г. беше връчена лично от председателя на УС на АБГР Найден Зеленогорски на г-н Здравко Димитров областен управител на област Пловдив. „Приемам тази награда от името на целия екип на Областна администрация-Пловдив, защото я получавам благодарение на добрата работа на специалистите и експертите, с които работя. Благодаря и на премиера Бойко Борисов, който винаги е подкрепял и подпомагал развитието на област Пловдив. Много от проектите, за които получавам тази престижна награда са благодарение на неговото съдействие“, заяви г-н Димитров и благодари, за отличието.  Самият той връчи наградите на кмета на гр.Стамболийски Георги Мараджиев, за кмет на годината в категория „Най-бързо развиваща се община“ и на г-н Мердин Байрям, кмет на община Върбица в категория  „Инвестиции в природата и хората 2017“  за направени инвестиции в курортния комплекс „Върбица“.

След закриване на церемонията, участниците изразиха своята готовност да продължат да работят все така усилено в служба на гражданите и развитието на общините и регионите.

Предвижда се следващата среща да се проведе в гр. Хисаря през октомври, където със съдействието на областния управител Здравко Димитров ще се проведе обучение на представители на местната власт в региона и отново ще се обсъждат темите за сигурност и защита на населението.

 

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/