Акцент, Новини

Областният управител и министърът на земеделието, храните и горите прерязаха лентата за старт на изложенията „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов  и областният управител Здравко Димитров прерязаха лентата за откриване на изложенията „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.

Мега изложението стартира от днес в панаирния град на Пловдив, като събира над 625 фирми, голяма част от които чуждестранни.

„В изложбата могат да се видят най-високите технологии в производството на земеделието, машини и приспособления, които са свързани със сеитба, с напояване и др. и които водят до високи и ефективни резултати. Изложбата „Фудтех“ показва нашето високо ниво на преработвателна промишленост, качество на българските продукти и възможността да бъдем конкурентоспособни. С изложбата „Винария“ се гордеем, защото българските вина първо, са любими на нас, като българи, като нация, но вече са много популярни в целия свят“, каза в приветствието си министър Порожанов.

След официалното откриване, делегацията, в чиито състав влизаха и заместник областните управители Петър Петров и Евелина Апостолова, и главният секретар на Областна администрация Борислав Димов, разгледа щандовете на участниците международното изложение.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/