Акцент, Новини

Заместник областният управител Димитър Керин връчи приза „Лесовъд на годината”

Заместник областният управител Димитър Керин връчи първото място на отличилия се в надпреварата „Лесовъд на годината“ за 2018г.

Тържествената церемония се състоя  по време на официалното откриване на Седмица на гората в Държавно ловно стопанство Кричим, организирано от Югозападното държавно предприятие – Благоевград, съвместно с Регионалната дирекция по горите в Пловдив. Седмицата на гората, която тази година се отбелязва за 95-ти път, се провежда в дните от 1 до 7 април под мотото „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората!”.

Приветствия по повод Седмицата на гората направиха инж. Дамян Дамянов – директор на ЮЗДП, инж. Мирослава Велинова – директор на ловното стопанство и директорът на Регионалната дирекция по горите в Пловдив Мирослав Димитров.

Призът в категория „Служител по контрола и опазването на горските територии“ за 2018 година беше връчен от директорът на ОДМВР – Пловдив – старши комисар Атанас Илков. 

Държавно ловно стопанство Кричим се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски и включва общо 24 имота с различна площ. На територията се намират сгради паметници на културата – дворецът „Кричим“ и „Австрийската къща“, които са със статут на недвижимо културно наследство.

Ловният парк заема площ от 200 ха и представлява огромно природно богатство, обитавано от елени лопатари, муфлони, сърни, диви свине и фазани. Днес в стопанството в Кричим бяха разселени колхидски фазани, а преди седмица – яребици. 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/