Акцент, Новини

Областния управител Здравко Димитров посрещна президентите на България – Румен Радев и Германия – Франк-Валтер Щайнмайер в Liebherr

Областния управител Здравко Димитров и от кметът на Община Марица Димитър Иванов посрещнаха президентите на България – Румен Радев и германския му колега Франк-Валтер Щайнмайер, които бяха на посещение в българския завод на немския концерн Liebherr в село Радиново.

Високите гости бяха приветствани от г-жа Изолде Либхер – вицепрезидент на административния съвет на Liebherr-International и вицепрезидент на Liebherr Group, и Щефани Волфарт – член на управителния съвет на Liebherr-International.

Двамата президенти и придружаващите ги официални лица направиха обиколка из производствената база и изразиха възхищение от организацията на работа в предприятието. Те разгледаха и учебният център към завода и разговаряха със служители, лед което написаха своите благодарности към служителите върху два нови хладилника.

В разговор с г-жа Изолде Либхер, областният управител Здравко Димитров изрази надежда, че инвестициите на Liebherr в област Пловдив ще се разрастват, защото условията, които предлага най-бързо развиващата се област в България са изключително благоприятни.

Българският президент Румен Радев заяви, че моделът на българо-немско икономическо сътрудничество е успешен и България има капацитет да привлече нови стратегически инвеститори от Германия.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/