Новини

Областният управител Здравко Димитров се срещна със собствениците на фирми за автобусни превози

Областният управител Здравко Димитров изрази задоволство от разговорите, които по негова инициатива се проведоха за изглаждане на проблемите в градския транспорт на Пловдив. На срещата присъстваха собствениците на фирми за автобусни превози инж. Веселин Дошков, инж. Димитър Чолаков и Петко Ангелов, кметът Иван Тотев и експерти от община Пловдив.
Двете страни постигнаха споразумение по конфликтните точки. От своя страна превозвачите обещаха да оборудват на 100% автобусите от градския транспорт със системи за електронно чекиране, което ще позволи цялостната система за управление на градския транспорт да бъде пусната в експлоатация. Те гарантираха и повишаване на качеството на автобусния превоз, като минимизират проблемите с пропускането на спирки и неработещи климатици. В рамките на месец и половина всички автобуси ще бъдат приведени в пълна готовност.
Кметът на Пловдив обеща, че ще бъдат отпуснати средства, с които да се компенсират загубите на превозвачите, които през летните месеци търпят големи загуби. Точната сума ще бъде обсъдена от експертите на общината и гласувана на сесията на общински съвет, която ще се състои на 1 август.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Последна редакция на 18 юли, 2019 в 17:06

Skip to content https://www.livechatalternative.com/