Акцент, Новини

Областният управител участва в тържествата по случай празника на Митрополитския храм „Света Марина“

Областният управител Здравко Димитров присъства на празничната вечерня с петохлебие, което беше отслужено в митрополитския храм „Света Марина” по случай посрещането на Честната глава на светата великомъченица Марина.

Тя бе донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща нейното име. 17 юли е денят,  в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина. 

Светинята беше посрещната пред катедралния храм „Св. Богородица” от Пловдивския митрополит Николай и с литийно шествие беше пренесена до митрополитския храм „Света Марина”, където Негово Високопреосвещенство възглави  Празничната вечерня по случай  храмовия празник.  В храма се бяха събрали стотици вярващи, за да се поклонят пред светите мощи и да потърсят освещиние и благоговение.

Областният управител присъства и на храмовия празник на църквата „Света Марина“,  отбелязван на 17 юли, когато Светата Църква възпоменава благоговейно света великомъченица Марина. Пловдивският митрополит Николай възглави  архиерейската света Литургия в служение с митрополити – членове на Светия Синод на БПЦ, гости от поместните православни църкви, епископи и свещеници.

Светите мощи на светата великомъченица Марина ще бъдат изложени за поклонение през  празничните дни – 16, 17, 18 юли в митрополитската църква „Света Марина”. Храмът ще бъде отворен и през нощта, за да могат миряните да се поклонят и докоснат до светинята.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/