Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров поздрави за първия учебен ден учениците от Спортното училище „Васил Левски“

Областният управител Здравко Димитров, който е и бивш възпитаник, присъства на тържественото откриване на учебната година в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив.

Той поздрави събралите се в двора на училището спортни надежди и им заръча да наблягат на учебниците също така старателно, както на спорта, защото спортът е до време, а знанията са за цял живот. Областният управител поздрави и директори, учители, възпитатели и родители, които благодарение на екипността, успешно си сътрудничат за постигане на високите цели, които училището си е поставило.

По традиция откриването започна с изнасяне знамето на училището, след което ученици, учители и родители бяха приветствани от директорката Ружка Генова и официалните гости. Последва превърналото се в традиция предаване на ключа на училището от 12-ти на 5-ти клас и молебен за здраве и успех. След удрянето на първия за учебната година звънец всички ученици, водени от петокласниците, се насочиха към класните стаи.

Спортното училище „Васил Левски“ е най-старото спортно училище в България. Първият звънец в училището  проехтява през далечната 1949 година и вече 70 години учебното заведение създава елитни спортисти, прославящи родния си град и България по света. Училището се гордее с 8 олимпийски, 49 световни, 47 европейски титли сред които са Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Петър Мерков, Мария Петрова, Асен Златев, Стоян Делчев, Севдалин Маринов, Николай Бухалов, който също присъства на тържествената церемония, Ваня Гешева, Наим Сюлейманоглу, Милен Добрев, Ива Пранджева, Цветана Пиронкова и много други.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/