Акцент, Новини

Областният управител награди победителите в XXIV Държавни игри на спортистите от малките селища

Областният управител Здравко Димитров награди треньорите и капитаните на представителните отбори от областта, завоювали шампионски титли от XXIV Държавни игри на спортистите от малките селища. 

Г-н Димитров връчи плакети на отборите по хандбал (юноши) с. Труд, тенис на маса (юноши) с. Поповица, баскетбол (девойки) гр. Перущица, баскетбол (юноши) с. Рогош. Почетни грамоти получиха и завоювалите трето място в класирането – волейболният отбор (девойки) с. Тополово, както и  завоювалите първо място в индивидуалното класиране по конен спорт – Ивон Христова с кон Голдън Харт и Милко Кочев от с. Царацово, който се състезава с коня Карино-Пълдин. Областният управител награди с грамота и треньора на футболния отбор на с. Брестник Атанас Чичков, който получи признание като най-добър треньор, а футболният отбор беше отличен като най-перспективен. Президентът на хандбалния клуб  на с. Труд – Александър Богданов получи грамота и плакет за принос в развитието на хандбала.

XXIV Държавни игри на спортистите от малките селища се проведоха от 4 до 22 юли в гр. Дългопол и с. Аспарухово.     

„Трябва да се гордеем с тези успехи, защото тази година в прегледа на спортната младост участваха около 850 спортисти – юноши и девойки от цялата страна, състезаващи се в 9 вида спорт – баскетбол, лека атлетика, борба, хандбал, шах, тенис на маса, волейбол, конен спорт, футбол, а Пловдивска област отново е сред първите в комплексното класиране“, изтъкна областният управител.

Здравко Димитров поздрави младите спортисти, като им пожела нови спортни успехи и ги посъветва да не забравят и учението. „Като бивш спортист и деятел на спорта считам, че има ли спортни успехи на територията на Пловдивска област, ще ги има и в България, и на международните спортни терени. Поздравявам Ви за успехите с пожелание да ги съхраните и утвърждавате, защото спортът учи на дисциплина и толерантност, които ни липсват в последните години“, заяви в приветствието си областният управител.

Треньорите и ръководителите на спортни клубове благодариха за вниманието, което г-н Димитров обръща на постиженията на спортистите от малките населени места и с това доказва, че искрено милее за спортното бъдеще на нацията.

На срещата присъстваха главният ръководител и организатор на Държавните игри на спортистите от малките селища – Стоян Караиванов и един от доайените на спортната журналистика – Илия Кисимов.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/