Акцент, Новини

Заместник областните управители Евелина Апостолова, Димитър Керин и Петър Петров приветстваха ученици и студенти с първия учебен ден

Заместник областния управител Евелина Апостолова приветства ученици с първия учебен ден

Г-жа Апостолова поздрави учениците от ОУ „Елин Пелин“ и пожела на добър час на първокласниците, като им пожела да са усърдни в учението и весели в игрите, защото прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделят с любимите си играчки, но учението е един безценен дар, който ще ги научи да четат и пишат, и да открият хиляди нови интересни неща за света. Тя поздрави и всички ученици, като им пожела да намерят много нови приятели и да подадат с доверие ръка на своите учители, които ще ги водят по пътя на мъдростта и знанието.

Заместник областния управител Димитър Керин приветства ученици с първия учебен ден

Заместник областният управител Димитър Керин присъства на откриването на новата учебна година в ОУ „Драган Манчов“ в район Западен на гр. Пловдив. Той се включи в тържествената церемония заедно с директора г-н Борис Златарев и отец Димитър от храм „Света Марина“. Г-н Керин сподели, че за него е огромна чест да сподели заедно с всички ученици, учители и родители трепетите от започването на новата учебна година. Той пожела на всички ученици в България да бъдат активни, да бъдат любопитни, да бъдат свободни, да бъдат смели и да не спират да мечтаят, а също и много да учат! Училище& „Драган Манчов“ днес посрещна 100 първолаци в 4 паралелки и на фона на мрачната статистика в цялата страна, това наистина е страхотен резултат, за който заместник областният управител поздрави ръководството.

Заместник областния управител Петър Петров приветства студенти с първия учебен ден

Г-н Петър Петров се включи в тържественото откриване на академичната учебна година 2019-2020 в Аграрен университет – Пловдив и удостояването с титлата „Доктор Хонорис Кауза“ на проф. Дорота Ядчак от Западнопомерански технологичен университет в Полша. Гост на откриването на новата учебна година бе и зам.-министърът на земеделието храните и горите доц. Янко Иванов, който поздрави академичната общност и прочете поздравителен адрес от името на министър Десислава Танева. В края на тържественото откриване на академичната година, проф. Христина Янчева връчи почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на проф. Дорота Ядчак от Западнопомерански технологичен университет в Полша, която е и бивш възпитаник на висшето учебно заведение, заради изключителният й принос в обучението и кариерното развитие на студентите и докторантите от АУ-Пловдив в областта на модерното земеделие.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/