Акцент, Новини

Заместник областните управители посрещнаха делегация от провинция Мекленбург-Предна Померания

Заместник областните управители Евелина Апостолова и Петър Петров посрещнаха делегация от провинция Мекленбург-Предна Померания.

В състава на делегацията влизаха г-н Герд Ланге, ръководител на отдел „Туризъм“ в Министерството на икономиката, труда и здравеопазването на провинция Мекленбург-Предна Померания и Удо Посин, управител на ml&s Greifswald и икономически представител на провинцията, както и д-р Мариана Чолакова, Почетен консул на Федерална Република Германия и управител на представителство на Германо-Българската индустриално-търговска камара в Пловдив и Любаша Игнатовска, ГБИТК.

Г-жа Апостолова представи Област Пловдив, с нейната древна история, богата култура и бурно икономическо развитие и обясни структурата и инициативите, които подкрепя Областна администрация – Пловдив. Г-н Петров разказа за подкрепата, която държавата е оказала на Пловдив, за да бъде успешна културна столица на Европа.

Г-н Лаген благодари за гостоприемството и представи възможностите, които провинция Мекленбург-Предна Померания предлага в сферата на туризма и икономиката. Г-н Посин поздрави представителите на Област Пловдив за бързото икономическо развитие и успешното представяне на града като Европейско столица на културата през 2019г.

В края на посещението, двете страни се договориха да работят активно в посока на по-тесни икономически контакти между бизнеса от провинция Мекленбург-Предна Померания и Област Пловдив.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/