Новини

Зам. областният управител Евелина Апостолова връчи кошница с цветя и поздравителен адрес от името на областния управител на „Пловдив чете“

С връчването на традиционните награди,  „Орфеев венец“  за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка“ за художествено оформление на книга, беше открито 15-тото издание на най-големия литературен фестивал в България „Пловдив чете“. Тази година носители на престижните отличия станаха  поетесата Екатерина Йосифова и художникът Кирил Златков.

За пореден път организатор на фестивала е поетесата Божана Апостолова, която получи кошница с цветя и поздравителен адрес от областния управител Здравко Димитров.

Лично министърът на културата Боил Банов  връчи Орфеевия венец на Екатерина Йосифова. В словото си той  подчерта, че живеем във време, в което се чете все по-малко, но в такова време да подкрепяш младите литератори, да им даваш път, значи да подкрепяш самите читатели.

Наградата за художествено оформление на книга „Златна четка“ беше връчена на Кирил Златков от зам.-кмета Александър Държиков. „Благодаря на Пловдив, че чете. Пожелавам на всеки удоволствието от книгата да е от кора до кора“, обърна се към многолюдната публика и към авторите художникът.

 Официални гости на церемонията бяха зам. областният управител Евелина Апостолова и председателят на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова.

 За доброто настроение на гостите допринесоха изпълнителите на Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика” и специалните гости Тони Димитрова и Орлин Горанов.

Фестивалът ще продължи до 17-ти юни.

 

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/