Акцент, Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова присъства на откриването на изложението „Медикус, денто, галения“

Заместник областният управител Евелина Апостолова присъства на откриване на изложението „Медикус, денто, галения“, което представя последно поколение новости от медицината, стоматологията и фармацията.

Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков преряза лентата и откри 25-ото издание на деловия форум, в който участват над сто фирми от 16 държави.

След това заместник областният управител Евелина Апостолова и заместник-министърът на здравеопазването  Бойко Пенков разгледаха щандовете на изложителите и се запознаха с новостите, които те представят.

Над 30 иновативни продукта с приложение в стоматологията и медицината  демонстрират навлизането на модерните технологии в терапията и профилактиката.

Участниците в изложбата презентират медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, оборудване и инструменти за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатории, диагностични и стерилизационни уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства. Експозициите представят най-актуалните тенденции, научни постижения в различни области на медицината и новости от практиката. Те се намират в палата 2 и може да бъдат разгледани от 9 до 18 ч., а в последния ден – 19 октомври, до 14 часа.      

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/