Акцент, Новини

Заместник областният управител Петър Петров поздрави Генералния консул на Република Турция Хюсейин Ергани

Заместник областният управител Петър Петров поздрави Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани по повод Националния празник на Турция – 96 години от провъзгласяването на Турция за Република.

На официалния прием и концерт, които се състояха в Дома на културата „Борис Христов“,  присъстваха депутати, представители на държавната и местна власт, бизнесмени, ректори на Висши учебни заведения под тепетата, творци и приятели на Турция от консулския окръг на генералното консулство. Генералният  консул Ергани посрещна лично всеки един от стотиците гости, сред които бяха председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, общественици, културни дейци, журналисти и граждани.

В приветственото си слово г-н Ергани подчерта, че днес отношенията между двата братски народа са по-добри от всякога, като подчерта, че част от големите турски инвестиции са реализирани именно край Пловдив.

След това гостите на вечерта имаха удоволствието да се насладят на прекрасен концерт с произведения на турски и български композитори, изпълнен от талантливите музиканти от НУМТИ „Добрин Петков“ и Държавната консерватория на Тракийския университет в Одрин. Сборният оркестър бе дирижиран от маестро Пламен Първанов и проф. Ахмет Хамди Зафер.

В края на концерта двамата диригенти получиха почетни плакети от името на Генералното консулство в Пловдив. Бяха поднесени цветя от името на областния управител, кмета и културни институции.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/