Акцент, Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова приветства участниците в 4-ото издание на СТЕКСПО

Заместник областният управител Евелина Апостолова приветства участниците в 4-ото издание на СТЕКСПО –  изложба на елитни месодайни животни, която събра в Пловдив лектори от 5 държави и над 100 животни от различни породи.

Г-жа Апостолова поздрави участници и гости на форума с думите „Радвам се, че форумът, който събира на едно място най-добрите професионалисти в сектора на месодайното животновъдство,както и водещи експерти от България, Европа и САЩ, е подготвил изключително богата изложбена програма и лекционна част, която ще даде възможност на участниците да обогатяват познанията си и да обменят опит в областта на селекцията, развъждането и храненето на животните, подържаното на пасищата, биотехнологиите в животновъдството, както и редица други важни за животновъдството теми. Положителна крачка е, че за първи път през 2019 година СТЕКСПО се отваря и в посока на овцевъдството, което е традиционен сектор за нашата страна. Поздравления за организаторите, които обръщат поглед и към децата и подрастващите. Те по забавен начин ще видят домашни животни и ще имат възможност да усетят фермерския дух. Убедена съм, че дискусиите и обмяната на опит ще бъдат полезни за всички участници и ще помогнат за по-доброто развитие на месодайното животновъдство.

В изложението участваха животни от 11 породи и кръстоски, състезание за Angus Champion. Съпътстващата програма беше наситена с много лекции за развъждане, управление на пасища, хранене и размножаване на животни и много други, като лекции изнесоха лектори от Холандия, САЩ, Германия, Австрия  и България, които представиха най-добрите стратегии за успех на животновъдните ферми.

Организатор на СТЕКСПО 2019 е Асоциация  за развъждане на месодайни породи говеда в България. Събитието се проведе с  финансовата подкрепа на Министерство на земеделието, храните и горите.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/