Акцент, Новини

Приключи първото срезово епидемиологично проучване в Пловдив за наличие на антитела срещу SARS-COV -2

До момента 1108 пловдивчани са дали съгласие за участие в изследването, което прави 79% от всички обходени точки. Взети са проби на 958 души от всички райони на града, като са включени домакинствата, избрани на случаен принцип и 200 медицински лица. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Тя уточни, че поради големия брой желаещи да се включат в изследването е била  дадена възможност за тестване и на малко над 100 доброволци, който обособяват трета група в проучването и техните резултати ще бъдат анализирани отделно.

„Към днешна дата спира записването на желаещи. Днес и утре ще бъдат обработени последните проби в лабораторията, като изцяло ще бъде спазен срокът за обработка на данните, анализ и представяне на доклада на министъра на здравеопазването, обясни Каназирева

Областният управител  допълни, че резултатите вече се обработват, като  до момента  на 12 лица  са положителните проби на имуноглобулин А  е  направен  ПСР тест и няма нито един положителен резултат.

„Благодаря на целия екип, който организира проучването и най-вече на доброволците, които много отговорно и в продължение на дни бяха на терен. Благодаря и на пловдивчани за проявеното разбиране и доброволното участие в първото проучване за наличие на антитела срещу коронавирус, заключи Каназирева.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/