Акцент, Новини

Туризмът – приоритет за област Пловдив и през следващия програмен период

В Областна администрация Пловдив, проведе работна среща на която присъстваха Петър Петров – заместник областен управител на област Пловдив, Велизар Петров – изпълнителен директор на Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив и Кристина Атанасова – главен експерт в отдел „Координация и европейска интеграция“.

Целта на срещата бе да се обсъдят и идентифицират проектни предложения за област Пловдив в областта на туризма през програмен период 2021-2027, финансирани по програми на Европейския съюз и по националните програми.

Област Пловдив е облагодетелствана в това отношение, тъй като вече има разработена „Стратегия за интегриран и устойчив туризъм на област Пловдив 2019-2027″, приета от Областния съвет за развитие на област Пловдив на 26.03.2019 г. с Решение № 1, взето с Протокол № 1/ 26.03.2019 г., и съгласувана на редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, проведено в гр. Пловдив на 09.04.2019 г.

Тя е първата и единствена стратегия на областно ниво в областта на туризма за следващия програмен период и е резултат от дългогодишното партньорство на Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив и Областна администрация Пловдив. Обмисля се и подписване на рамково споразумение между тях.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Последна редакция на 29 август, 2020 в 09:20

Skip to content https://www.livechatalternative.com/