Новини

Областният управител се срещна с шведски дипломати

Областният управител Здравко Димитров се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Швеция в България, със седалище в Стокхолм, Н.Пр. г-жа Луиз Бергхолм и Почетния генерален консул, г-н Гьоран Свенсон,.

Във фокуса на разговора бяха предстоящото домакинство на Пловдив като културна столица на Европа. Областният управител изрази надежда, че ще успеем да създадем добър културен продукт, който да остави своята трайна следа и след 2019 година. Г-н Димитров и посланик Бергхолм се обединиха около становището, че трябва да се работи в посока на разширяване на проекта с партньорство между държавите.

По време на разговора бяха обсъдени и други актуални теми.

Двамата обсъдиха и миграционната вълна към Европа. Те се обединиха около  мнението, че за този сериозен проблем, който заплашва цяла Европа, трябва да се вземат спешни мерки от всички-държави членки на ЕС. Двамата бяха единодушни, че трябва да се изработят правила за ясно разграничаване на икономическите имигранти от бежанците.

В края на разговора, областният управител наблегна върху перспективните отрасли, в които се развива района. Той подчерта, че Пловдивска област има една от най-плодородните земи и вижда потенциал в земеделието, развитието на индустриалните зони, които привличат все повече чуждестранни партньори, както и развитието на региона в посока на винопроизводството и спа туризма. Здравко Димитров не пропусна да отбележи, че Пловдив е най-старият жив град в Европа и покани посланик Бергхолм на следваща  туристическа визита.   Н. Пр. Г-жа Луиз Бергхолм, Посланик на Швеция и Гьоран Свенсон, Почетен генерален консул на Швеция.

В края на срещата посланик Бергхолм подари на областния управител стихосбирка с произведения на първия национален поет на Швеция-Карл Микаел Белман. От своя страна Здравко Димитров връчи плакет с емблемата на града-Античния театър и прекрасен букет. Областният управител не пропусна да спази и старата българска традиция и подари на шведските дипломати по една българска мартеница.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/