Акцент, Новини

В Карлово почетоха паметта на Апостола

Областният управител Дани Каназирева присъства на  възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски в Карлово по повод на 148-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Възпоменанието започна с церемония с участието на представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Почетния строй на военнослужещите прие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

В словото си тя подчерта искрената човечност на Левски.

„А ние и до днес не спираме да се обръщаме към него, тъй като всеки въпрос на съвремието може да намери отговор в неговото верую, каза председателят на Народното събрание.

За Левски говори и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Да се преклонят пред живота и делото на Апостола в родния му град бяха народни представители,  кметове на съседни общини, общественици  и  и граждани. Всички присъстващи с едноминутно мълчание и падане на колене почетоха паметта на Левски. Пред паметника му бяха поднесени цветя, а вечерта завърши с възпоминателна заря

Церемонията се проведе при спазване на противоепидечните мерки.

На 19 февруари възпоменателното честване ще продължи от 9.00 ч. в храма „Успение на Света Богородица“, където ще бъде отслужена Архиерейска света литургия и панихида за Васил Левски. 11.00 е началният час на митинга-поклонение на пл. „Васил Левски“, след което ще последва традиционното шествие до родната къща на Апостола на свободата.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/