Акцент, Новини

Чакат се ясни указания от ЦИК за видеонаблюдението на изборите

„Очакваме от ЦИК да даде ясни указания кога и как да бъдат монтирани необходимите камери за видеонаблюдение, там където няма“. Това обясни областният управител Ангел Стоев на поредна среща с пълния състав на РИК – 17, която се проведе днес. Той допълни, че от Министерски съвет има осигурени пари.

Необходимо е и разширяване на видеонаблюдението в панаирните палати, в които ще се приемат изборните протоколи. Там вече е направено противопожарно обследване, проверена е и изправността на електроенергийната мрежа.

В панаирните палати, за членовете на СИК, ще бъде осигурена по една бутилка минерална вода. Вече са договорени щандовете за храни и напитки и присъствието на медицински екипи.

Все още договорът между „Сиела-Норма“ и ЦИК не е факт, поради което не е разписана транспортната схема. От друга страна транспортът от общините към РИК вече е уточнен. Областният управител поясни, че полицаите ще могат да съпровождат с личните си автомобили колите на общините. 

Отново беше повдигнат въпросът за обучението на избирателите за машинното гласуване. Това питане ще бъде отнесено към ЦИК.

Предстои още една среща с целия състав на 17 РИК, която ще бъде непосредствено преди вота.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/