Акцент, Новини

Областният управител присъства на конференция, посветена на 30-та годишнина от приемането на Конституцията

Областният управител Ангел Стоев присъства на конференция на тема „30 години от приемането на Конституцията – равносметка и перспективи“, която се проведе в Регионалния исторически музей – Пловдив.

„Днес сме се събрали в тази знакова зала, за да почетем приемането на Българската конституция на 12.07.1991 г. Преамбюлът на основния ни закон, подобно на Декларацията за независимостта, демонстрира желанието ни за въздигане на най-висшите ценности, за зачитане на достойнството и правата на отделния гражданин, за създаването и отстояването на демократична, правова и социална държава“ – каза Ангел Стоев в приветствието си към участниците и гостите на форума и посочи, че към настоящия момент Конституцията доказва устойчивостта си като основополагаща за законодателството ни рамка.

На събитието присъстваха още министърът на правосъдието Янаки Стоилов, заместник министърът на правосъдието Иван Демерджиев, заместник-кметът на Пловдив Тодор Чонов, професорът по Конституционно право Емилия Друмева, деканът на Юридически факултетът на ПУ „Паисий Хилендарски“ доц. д-р Даниела Дончева и много гости.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/