Акцент, Новини

Срокът за участие в Регионалният етап от Националния събор на народното творчество в Копривщица се удължава

Срокът за участие в Регионалният етап от Националния събор на народното творчество в Копривщица се удължава, а изпълнителите, които искат да се включат, могат да направят това онлайн.

Регионалният етап, който предхожда Националния събор на народното творчество в Копривщица, се проведе на живо на 11 юни в с. Крумово, община Родопи. Заради кратките срокове за включване в събитието не всички изпълнители успяха да променят ангажиментите си и да вземат участие. Затова и срокът е удължен до 20 юни 2022 г. Предоставя се допълнителна възможност на желаещите – те  ще могат да изпращат видеозаписи на своите изпълнения в срок до 20 юни 2022 г., които селекционната комисия ще разгледа и оцени. В комисията са включени експерт от ИЕФЕМ – БАН, експерт от Областната администрация на Пловдив и представители на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, които ще проследят и оценят изявите на изпълнителите. В срок до 24 юни кандидатите ще получат обратна връзка дали са били допуснати до участие в Национален събор на народното творчество в Копривщица.

Видеозаписите трябва да бъдат изпратени до всички посочени e-mail адреси:

12-ият Национален събор на народното творчество в Копривщица тази година ще се проведе от 5 до 7 август. Съборът се организира на всеки 5 години и е най-значимият форум за опазване и популяризиране на българската традиция и култура. Организатор е Министерството на културата.

Всички участници, които успешно преминат през регионалния етап, ще могат да се включат в Националния събор.

Участниците в събора са носители и наследници, групови и индивидуални, на локалното нематериално културно наследство от всички области на страната и представят местни традиции. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/