Акцент, Новини

В Каравелово и Богдан напредва почистването на къщите и дворовете с малка техника

310 доброволци са на терен, работи се същоо по разчистването на улиците и общестените сгради

В карловските села Каравелово и Богдан днес работят 310 доброволци и 55-ма военни, които чистят къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“. В Слатина се допочистват три обществени сгради от доброволци от община Трявна. Това съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, който е в постоянна координация с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада.

Националното представителство на студентските съвети днес се включи с 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци от столичната верига магазини „Фантастико“ от кампанията на bTV „Да почистим България за един ден“ работят в двора на читалището на Каравелово, обясни Стоев. По данни на щаба общият брой на почистените къщи днес е 35 – съответно – 20 в Каравелово и 15 в Богдан.

За утре е създадена организация за работата като на място са координаторите от армията и заместник-кметове на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков и кметовете на селата. „Призовава; още веднъж хората с добри сърца да се притекат на помощ и утре, за да използваме хубавото време и да приключим максимално бързо с почистването на къщите на пострадалите домакинства“, заяви още Ангел Стоев.

В момента в района работи и тежка техника – багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и се работи по изграждането на временни мостове.

Припомняме, че и в трите села електрозахранването е възстановено на 100%, без уличното осветление, тъй като е разрушена инфраструктурата. Водата е възстановена на 50%, като предстои възстановяването на водопроводите. Осигурена е 200 тона минерална вода от „Държавния резерв“ и в селата вече пристигнаха 4 тира от нея.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 19 септември, 2022 в 17:05

Skip to content https://www.livechatalternative.com/