Акцент, Новини

Работно посещение на областния управител на област Пловдив в община Карлово

Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, неговите заместници д-р инж. Атанас Ташков и Димитър Добрев бяха на посещение в Карлово и проведоха работна среща с кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов. Въпросите, които той постави за обсъждане, бяха свързани с образованието и най-вече преобразуването на ПГ „Евлогий и Христо Георгиеви“ в общинско професионално училище, подготвящо готови кадри, от които се нуждае местният бизнес; проблемите със земеделието; поддръжката на инфраструктурата и финансирането за пълното й възстановяване в трите карловски села, пострадали от наводнението през 2022 г.; проблемите с транспорта.

Д-р Кабаиванов разказа на областния управител, че Общината е получила финансиране, има изготвен проект и предстои да стартира цялостен ремонт на пътя Карлово – Ведраре – Горни Домлян. След неговото реализиране индустриалната зона, която се обособява в с. Ведраре, ще отговаря на всички изисквания на големите инвеститори за изградена инфраструктура. Д-р инж. Илия Зюмбилев каза, че една от приоритетните цели в момента на областната управа е точно да разпредели инвеститорите от клас А, които искат да развиват високотехнологични производства, в по-малките населени места в областта. В края на работното посещение областният управител сподели пред всички присъстващи, че „Ако всички общини са като Карлово, България щеше да е много по-различна.“

На срещата присъстваха също председателят на ОбС Карлово Доньо Тодоров, заместник-кметовете Антон Минев и Николай Цветков, както и секретарят на Общината Стефан Стефанов.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/