Акцент, Новини

Абсолвентите от випуск 2023 на Аграрния университет получиха дипломите си

Заместник областният управител Димитър Добрев бе гост на официалната церемония

Заместник областният управител Димитър Добрев бе гост на тържествена церемония в Аулата на Аграрен университет – Пловдив, на която бяха връчени дипломите на 606 възпитаници на университета, 333 от тях успешно завършили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и 273 студента от образователно-квалификационна степен „магистър“.

Аулата на университета се оказа тясна за стотиците абсолвенти и близките им, преподаватели, партньори и приятели. Ректорът проф. д-р Христина Янчева откри празничната церемония с поздрав и с гордост обяви високите резултати, с които повечето студенти завършват тази част от образователния си път.  „Не забравяйте силата на знанието и неговата способност да променя света. Бъдете креативни, бъдете смели, и никога не спирайте да учите и да развивате своите умения. Вие сте тези, които ще възприемате глобалните предизвикателствата на бъдещето – зеления преход, дигиталните технологии и изкуствения интелект. Посрещнете тези предизвикателства с увереност и младежки ентусиазъм. Бъдете смели, дръзки и постоянни по пътя на  мечтите си. Гордейте се с Вашата „Алма Матер“ и носете в сърцето си България,  където и да сте по света.“, обърна се към  абсолвентите проф. Янчева.

Стефан Димитров, председател на Съвета на настоятелите на Аграрен университет и изпълнителен директор на „Неохим“ АД, отправи приветствие към абсолвентите и ги насърчи да се развиват професионално в сферата на земеделието, като подчерта, че бъдещето принадлежи на млади специалисти, които да работят за по-зелена и екологична планета.

Заместник областният управител Димитър Добрев връчи дипломите на част от завършващите образователно-квалификационна степен „магистър“ отличници и им пожела да продължават да продължават развитието си в сферата, за която са получили стабилна основа от Аграрния университет – Пловдив.

Сърдечни приветствия към абсолвентите поднесоха и проф. д-р Лиляна Вълчева, председател на ВОН към КНСБ, и проф. д-р Виолета Божанова, председател на Селскостопанска академия.

Гости на церемонията бяха още: Карина Ангелиева, началник на кабинета на министъра на енергетиката и доктор хонорис кауза на Аграрен университет, председателят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов, кметът на район Тракия Георги Гатев, главният секретар на Национална служба за съвети в земеделието Иванка Тодорова, изпълнителният директор на Център за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и източна Европа- д-р Момчил Станишев, заместник- ректори на висши училища в Пловдив, представители на настоятелството на Аграрен университет – Пловдив от фирми от аграрния сектор, дипломати.

Материални награди отличниците получиха и от фирмите-партньори на Аграрен университет –  Суммит Агро Румъния СРЛ – клон България, Байер България АД, БАСФ, Кортева, Синджента, НИК, АМВ – Агро.

Музикални поздрави към абсолвентите и гостите поднесоха студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“  и фолклорния танцов състав „Тракийска младост“ към Аграрен университет – Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 15 декември, 2023 в 18:30

Skip to content https://www.livechatalternative.com/