Акцент, Новини

61-ва Стрямска механизирана бригада отбеляза своя празник с тържествен марш и военни демонстрации

Заместник областният управител Димитър Добрев бе сред официалните гости на честването

61-ва Стрямска механизирана бригада отбеляза в понеделник своята 31-ва годишнина с  водосвет, тържествен марш, военни демонстрации. Сред гостите на празника бяха заместник областния управител на област Пловдив Димитър Добрев, съветникът на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност – генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений, командири на бригадата през годините, командири и началници на формирования от Българската армия, структурите на Министерство на отбраната и Министерството на вътрешните работи, представители на местна власт, военно-патриотични сдружения и съюзи.

Честването на годишнината започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 г. – 1918 г.” 

С празнично слово към бойците се обърна бригаден генерал Маргарит Михайлов, приветствие произнесе и генерал-майор Деян Дешков, след което бяха наградени отличилите се военнослужещи с награди от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски и командира на 61 механизирана бригада. 

Молебен за здраве, благоденствие и успех беше отслужен от Негово Преосвещенство Арсений в съслужение с представители от Българската православна църква. 

Специален поздрав към всички гости, военнослужещи и цивилни служители по повод празника беше поднесен от Военния духов оркестър с шоу-спектакъла „Стремци”, а изненада за празника беше прелитането на вертолет „Кугър” с флага на 61 Стрямска механизирана бригада над строевия плац, след което военнослужещите от бригадата преминаха в тържествен марш.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/