Акцент, Новини

Д-р Илия Зюмбилев: Полицията и прокуратурата вземат сериозни мерки за изборите

Работи се за пресичане на опитите за купуване на гласове и гарантиране на спокойното протичане на вота, подчерта областният управител след среща с ръководството на ОДМВР

„Полицията и прокуратурата полагат необходимите усилия, за да се гарантира спокойното и прозрачното провеждане на предстоящите местни избори във всички 18 общини на Пловдивска област“. Това съобщи областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев след среща с ръководството на областната дирекция на полицията, в която участваха също заместник областният управител инж. Атанас Ташков и главният секретар на Областна администрация Георги Янев.

Според областният управител е важно сигналите за нарушения, които постъпват в Общинските избирателни комисии, бързо да бъдат предавани към полицията, прокуратурата и към Областна администрация. „Не бива да се допуска изостряне на обстановката преди и в деня на вота, за това е важно да се реагира на всеки сигнал“, подчерта областният управител.

„Създали сме ясна координация с Районна и Окръжна прокуратура, както за времето на предизборната кампания, така и за деня на самия вот. Всеки един сигнал за нарушения веднага се предава за проверка на прокуратурата. Отделя се специално внимание на сигналите за купен вот“, коментира директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов. Той припомни, че от началото на предизборната кампания в ОД на МВР работи денонощна телефонна линия 032/932 248, на която се приемат сигнали за региона.

„За обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори в общините ще бъде ангажиран целият състав на Регионалната дирекция – полиция, жандармерия и пожарна“, допълни още старши комисар Георги Чергов.

В сряда и четвъртък преди обяд под полицейска охрана в Областна администрация ще пристигнат бюлетините за изборите и ще бъдат предадени на Общинските избирателни комисии по график.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/