Акцент, Новини

Спад от 3 % на броя на извършените престъпления в областта според отчета на ОДМВР

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев поздрави Областната дирекция на полицията в Пловдив за положителните резултати, постигнати през 2023 г.

„Трябва да бъдете визионери, да имате визия към хората. Необходимо е да променим отношението към гражданите и начина на идентифициране на техните проблеми. Проблемно ориентираният подход ще бъде атестат за всяко ръководно звено в МВР.“ – това каза пред колегите си главен комисар Живко Коцев.

„Униформата, това е държавата. А държавата е зад Вас и Вие можете да работите спокойно. Трябва да бъдем максималисти и въпреки че има напредък да се стремим към още по-добри резултати. Работете за гражданите, за да може държавата да функционира правилно.“ –  заяви областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев след  представянето на отчета за дейността на Областната дирекция на полицията в Пловдив за 2023 г.

Регистриран е спад от 3 % на броя на извършените престъпления в областта и има и завишение на разкриваемостта на престъпленията с около шест пункта. Това означава и спад в нивото на образуваните наказателни производства, посочи главен комисар Живко Коцев. „Тези показатели се дължат на добрата комуникация и взаимодействие на правоохранителните и правораздавателните структури в областта“, смята още той.

Главният секретар на МВР отбеляза, че има известни резерви що се касае до регистрираните тежки пътнотранспортни произшествия на територията на област Пловдив. „При тях има ръст, независимо че има спад в броя на убитите. Завишен е броят на ранените, както и броят на инцидентите. Това е един от акцентите, върху които служителите на областната дирекция трябва да работят – да завишат контролните функции, да привлекат и другите институции, които имат отношение към тежкия пътнотранспортен травматизъм“.

„Ще положим всички усилия да разчетем правилно цифрите в анализа, така че да планираме нашите дейности и да изпълним всички приоритети и задачи, поставени от ръководството на МВР“, увери и директорът на Областната дирекция в Пловдив – главен комисар Георги Чергов.

На представянето на отчета на ОДМВР присъстваха още заместник главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, кметът на Община Пловдив Костадин Димитров, Председателят на административен съд Пловдив Марияна Шотева, Апелативният прокурор на Апелативна прокуратура – Пловдив Тодор Деянов, Окръжният прокурор на гр. Пловдив Ваня Христева, Районният прокурор на гр. Пловдив Петър Петров и Тенчо Тенев – съветник в Кабинета на Министър-председателя Николай Денков.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/