Акцент, Новини

Илия Зюмбилев даде пример в кръводарителската кампанияна най-голямата болница

Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев се присъедини към мащабната кръводарителска кампания на най-голямата болница УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив.

В края на януари лечебното заведение обяви за притеснителен дефицит на кръвни банки в града и цялата пловдивска област. Десетки доброволци отговориха на призива за кръводаряване, а миналата седмица към тях се включи безвъзмездно и инж. Зюмбилев.

“Даряването на кръв не изисква много време, безболезнено е, а чувството, че помагаш на някого в нужда, е достатъчно мотивиращо. Призовавам всеки, който може и е здрав, да го направи”, каза областният управител.

При посещението си в болницата, инж. Зюмбилев беше посрещнат от заместник-директора по Диагностична и лечебна дейност проф. д-р Иван Дечев, който отбеляза важността на доброто отношение към подобни каузи. „Да даваш личен пример е чудесно! За съжаление, дефицитът на кръвни банки е често срещан проблем в болниците от всички кръвни групи. Затова подобни акции трябва да се случват по-често!“, коментира проф. Дечев.

Болницата напомня на всички желаещи, че могат да дарят кръв на адрес бул. Пещерско шосе 66, кабинет номер 6, от понеделник до петък между 8:00 и 14:00 часа, без предварително записване. Също така, дарители могат да посетят Регионалния център по трансфузионна хематология на бул. България 234Б, който е отворен всеки ден от 8:00 до 18:00 часа.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/